آشپزیسوپ ها

طرز تهیه آش کلم قمری خوشمزه سنتی ( داش کلم آشی )

آش کلم یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی آذربایجان است که به داش کلم آشی معروف است که سرشار از ویتامین های مفید در این آش موجود است که به عنوان یک پیش غذای یا یک غذای کامل سرو کرد که ما در این بخش از اشپزی با طرز تهیه آش کلم قمری با شما هستیم با ما همراه باشید.
طرز تهیه آش جو خوشمزه
طرز تهیه آش گوشت خوشمزه وعالی
طرز تهیه آش شوید باقلا

تعداد نفرات:
۸-۱۰ نفر
آماده سازی:
۲۰ دقیقه
زمان پخت:
۱ ساعت
زمان کل:
۱ ساعت و ۲۰ دقیقه

مواد لازم

  • کلم قمری ۲ عدد برای طرز تهیه آش کلم قمری
  • پیاز ۲ عدد بزرگ
  • سیر ۱ حبه
  • لپه ۱ پیمانه پلوپز
  • بلغور ۱ پیمانه پلوپز
  • :برنج ۱ پیمانه پلوپز
  • رب ۲ تا ۴ ق س
  • سبزی خرد شده (جعفری و تره) ۵۰۰ گرم
  • آب یا آب قلم
  • نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل، رب
  • کشک و نعنا داغ و پیازداغ

طرز تهیه آش کلم قمری

  • قبل از شروع به پخت حبوبات را از قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.
  • بعد کلم ها را پوست بگیرید و حبه قندی خرد کنید و کمی نمک روی آنها بپاشید و بعد از یک ربع بشویید و در آبکش بریزید.
  • پیاز نگینی خرد شده و سیر رنده شده را در مقداری روغن تفت دهید تا سبک و شفاف شود، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز و زنجبیل را به همراه رب یک دقیقه در پیاز تفت دهید و سپس کلم ها را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید.
  • آب یا آب قلم اضافه کنید، لپه و بلغور و برنج را نیز به قابلمه اضافه کنید، به میزان لازم نمک ریخته و اجازه دهید همه مواد آش با هم بپزند.
  • کلم و حبوبات که پخته شد، سبزی آش را اضافه کنید و زمان دهید تا سبزی با درب باز بپزد. آش را در کاسه ریخته و با نعناداغ و پیازداغ و کشک یا آبغوره تزیین و سرو کنید.
  • در صورت استفاده از آب میتوانید، یک عصاره گوشت یا مرغ به آب اضافه کنید که در این صورت در ریختن نمک دقت کنید چون عصاره ها نمک دارند.
  • در حالت سنتی ۱ کاسه گوجه پوره شده به این آش اضافه میکنند که رنگ آش را قرمز میکند و طعم مطلوبی به آش میدهد، من به جای گوجه، از مقدار بیشتری رب استفاده کردم.
  • من از ترکیب بلغور جو و بلغور گندم در آش استفاده کردم.در این آش از سبزی محلی کرویز یا کرووز استفاده میشود.
  • به عنوان چاشنی آش میتوانید آنرا همراه با آبغوره سرو کنید.
  • این آش معمولا تند سرو میشود و میتوانید کنار آن فلفل سبز تند نیز سرو کنید.
5/5 (1 نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *