آشپزیبیتاپنکات آشپزی

علت خرابی کیک ها

حالت شب

خیلی از خانم های خونه توی پخت کیک مشکل دارند و همیشه به دنبال این بوده اند که چرا کیک آن ها خوب از آب در نمی اید؟ علت خرابی کیک هنگام پخت چیست؟ آشپزی یه هنر خیلی پیچیده ای هست که دارای فوت و فن خاصی بوده و شما سر آشپز عزیز باید از آنها اطلاع داشته باشید.

با سلام به مخاطبین خاص رسانه بیتاپ ‘ در این بخش با شما هستیم با علت خرابی کیک ها، با ما همراه باشین.

علت خرابی کیکها

علت خرابی کیک
علت خرابی کیک

نکات کلیدی کیک خوب

نکات ۱ تا ۵ خرابی کیک

۱-اندازه گیری درست و دقیق باید باشه والا توقع یک کیک خوب نداشته باشید.

۲-تمام نکته های گفته شده در رسپی رعایت بشه و چیزی حذف و اضافه بشود.

۳- مایه کیک رو فقط از مرکز نریزید و در همه جای قالب بطور یکسان پخش بشود.

و وقتی در قالب ریختین مایه کیک رو بعد یکی دو ضربه به قالب بزنید.

تا حبابهای مایه کیک گرفته بشه.. .وقتی مایه کیک رو فقط از وسط قالب میریزید.

حبابهای هوا به هم فشرده میشن و کیک حالت گنبدی به خودش میگیره به علت فشرده شدن حبابها در مرکز کیک

۴- قالب مناسب انتخاب کنین و بهترین نوع قالبها و ارزونترین همین قالبهای فلزی کلفت (آلومینیومی) هستند.

و قبل از استفاده حتما کاغذ روغنی بندازین و خوب با برس چرب کنید و یه کم آرد بپاشید.

و آرد رو بصورت لایه نازک در همه سطح قالب پخش کنید تا نچسبد.

البته با ضربه زدن به قالب آرد بطور یکسان همه جای قالب پخش میشود.

۵-تخم مرغ حتما باید تازه باشه و برای امتحانش یک تخم مرغ رو در لیوان آب بندازید.

اگه روی لیوان اومد تخم مرغ کهنه هست و اگه ته نشین شد تخم مرغ تازه هست.

اگه تخم مرغ تازه نباشه کیک پف نمیکند.

از مواد مضر و اسیدی استفاده نکنید برای سلامتی ضرر دارد.

نکات ۵ تا ۱۰

۶-یکی از دلایل ترک خوردن روی کیک اینه که حرارت فر شما بیش از حد بالا است.

به همین علت اطراف و سطح کیک پخته میشود.

اما مرکز کیک هنوز بصورت مایع هست و زمانی که مرکز کیک هم میخواد پخته بشه حجمش بیشتر میشود.

و در نتیجه فشار به سطح کیک میاد و سطح کیک ترک میخورد.

۷- تهیه کیک استاندارد بودن حرارت فر خیلی مهمه و اگه کم و زیاد بشه یا کیک خمیر میشه یا خشک.

قلق فرتون حتما باید بدونید تا کیکهای خوبی در بیارید.

۸-در فرو در اواسط پخت باز نکنید فقط از زمانی میتونید در فرو باز کنید که دو سوم از زمان پخت گذشته باشد.

۹- قالب رو از فر در میارید یه یک ربع تا نیم ساعتی اجازه بدین تو قالب بمونه بعد آروم اطرافش رو با چاقو از قالب جدا کنید.

و روی توری برگردونید وقتی خنک شد و برای تزیین با خامه میخواین سلفون بکشین اجازه بدین یه روز بموند .

تخم مرغ تازه یادتون نره مواظب تخم مرغ های فاسد باشید.

نکات ۱۰ تا ۱۵ خرابی کیک

۱۰- همه کیکها بافت اسفنجی ندارن و وقتی کیک مرطوب درست میکنین توقع پف زیاد با بافت اسفنجی نداشته باشید.

۱۱-برای تهیه کیک عالی قالب به اندازه مایه کیک خیلی مهمه و از نصف تا دو سوم قالب باید پر بشود.

و جا برای پف باید داشته باشه تا موقع پخت سریز نشه یا اگه قالب بزرگ باشه و کیکتون خشک میشود.

۱۲-اگه کیکتون رو از فر در میارین و پفش میخوابه حرارت فرتون کمتر از استاندارد است.

در این شرایط همیشه پنج الی ده درجه بیشتر از رسپی تنظیم کنید.

۱۳-اگه کیکتون خشک میشه درجه فرتون از استاندارد بالاتر هست.

۱۴-اگه مایه کیکتون تو قالب مثلا نیم ساعت بمونه و بعد تو فر بزارید پف کیکتون میخوابد.

بلافاصله بعد از ریختن تو قالب تو فری که از قبل گرم کردین بزارید

فر اگه از یک ربع قبل گرم نشه کیکتون پف نمیکنه و خمیر میشود.

۱۵-اگه کیکتون روز قبل پختید و سلفون کشیدید برا تزیین بهتره تو دمای محیط تا یک روز نگهداری بشود.

علت خرابی کیک
علت خرابی کیک

برای خوش طعم کردن کیک از وانیل غافل نشوید.

نکات ۱۵ تا ۲۰ خرابی کیک

۱۶_برای تهیه کیک خوب آرد سفید مخصوص شیرینی پزی هم تازه و حتما آرد رو الک کنید.

بعد با مواد کیک قاطی کنید تا کیکتون خوب پف کنه اگه از آرد دیگه غیر از آرد شیرینی پزی استفاده کنید کیکتون سفت میشود.

ولی اگه تو یخچال گذاشتین بزارین به دمای محیط برسه بعد تزیین بکنید.

ولی بیشتر از یک روز تو یخچال یا فریزر نگهداری بشود.

۱۷- اگه کیکتون پف کرده و مرکزش پف نکرده علتش یکی اینکه بیش از حد مونده تو قالب تا بره تو فر

دوم اینکه اواسط پخت در فرو باز کردید.

۱۸-تهیه کیک خوب، سفیده تخم مرغ باید قشنگ فرم بگیره و به حالت دورانی با لیسک مخلوط بقیه مواد کیک یشه والا پف کیک میخوابد.

۱۹- اگه شکر زیاد بریزید روی کیک چسبنده میشه کیک زیاد پف نمیکنه و روی کیک هم ترک میخورد.

۲۰-بعضی از کیکها و شیرینهای خاص اصلا مدلشون اینه که ترک بخوره مثل قرابیه ها

اصلا نگران خرابی کیک هاتون نباشید. خراب شدن یک کیک تجربه ای برای کیک بعدی شماست

نکات ۲۰ تا ۲۶ خرابی کیک

۲۱-در تهیه کیک چه سفیده چه زرده به اندازه لازم باید زده بشود.

چه کم یا زیاد تاثیر مستقیم روی کیک میزاره و یا پف نمیکنه یا ترک میخوره و روی کیک چسبنده میشود.

۲۲-بکینگ پودر هم حتما باید تازه باشه تا کیک خوب پف کنه و بیشتر از رسپی و یا کمتر از رسپی نریزید.

۲۳- وانیل به اندازه داده شده بریزید و اگه بیشتر بریزید کیکتون تلخ میشود.

۲۴-اگه سرکه و جوش شیرین تو رسپی هست حتی به مقدار کم حذف نکنید.

و حتی بکینگ پودرو با جوش شیرین جایگزین نکنید .

۲۵-برای تهیه کیک خوب تخم مرغ و شیر و موادی که برای درست کردن کیک بکار میبرید.

باید دمای محیط داشته باشه مگر اینکه تو رسپی ذکر شده باشه که یخچالی باشد.

۲۶- موقع مخلوط کردن کردن سفیده و آرد حتما باید بحالت دورانی و آروم با لیسک هم بزنید.

تا پف کیک نخوابه مگر اینکه تو رسپی ذکر شده باشه که سفیده و آرد با مواد کیک با همزن زده بشود.

امیدواریم که این مطلب مورد پسندتون بوده باشد. بانظرات خود در ضمینه پخت کیک وشیرینی مارا یاری نمایید.
4.5/5 ( 20 نظر )
برچسب ها

مهدی محمدپور

مهدی محمدپور هستم مدیر و تحلیلگر بخش رسانه بیتاپ , 9سال به صورت تخصصی در زمینه وب فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

‫2 نظرها

  1. سلام این نکات خیلی مفید بودن برامن . من یه سوالی هم دارم اینه که وقتی کیک درست میکنم همیشه بوی ناخوشایند تخم مرغ ازش میاد حتی وانیل هم بعضی وقت ها موثر نیست برا رفع این موضوع باید چیکار کنم ؟ لطفاً امورش بستنی سنتی رو هم بزارید ممنونم

    1. با سلام به شما مخاطب عزیز
      احتملا یا تخم مرغ ها در بیرون از یخچال مانده چون تخم مرغ بیش از دو روز در گرما باعث بوی نامطلوب میشود
      کم هم زدن تخم مرغ نیز باعث میشود
      هیچ وقت وانیل را فراموش نکنید
      میتونین از اسانس های خوراکی یا پودر های دست ساز مثلا پوست پرتقال خشک شده
      چشم تو اولین فرصت آموزش بستنی سنتی را خواهیم گذاشت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن