اطلاعات عمومیسرگرمی

حقایق جالب در مورد فلفل چیلی

فلفل چیلی میوه های گیاه فلفل Capsicum است که برای عطر و طعم های گرم آنها نیز اشاره شده است.

فلفل چیلی بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است .

فلفل چیلی بیش از ۶۰۰۰ سال پیش در مکزیک در منطقه ای که در جنوب پوبلا و شمال اواسکا تا جنوب شرقی وراکروز گسترش یافت و اهلی شد .

آنها یکی از نخستین محصولات گرده افشان هستند که در مکزیک، آمریکای مرکزی و بخش هایی از آمریکای جنوبی کشت می شود.

در تمدن های اولیه مانند اینکاها، مایان ها و آزتک ها فلفل چیلی به عنوان یک ارز استفاده شد.

پرو به عنوان کشوری با بیشترین تنوع فلفل قرمز کشت شده در نظر گرفته می شود.

زیرا این یک مرکز تنوع است که در آن انواع مختلفی از پنج تن از اهل تسنن معرفی شده است که رشد و مصرف در زمان های قبل از کلمبیا انجام می شود.

بولیوی به عنوان کشوری است که بزرگترین تنوع فلفل های وحشی مصرف می شود .

فلفل چیلی
فلفل چیلی

درباره فلفل چیلی

چیلی را کریستوفر کلمبوس، که در سال ۱۴۹۳ آمریکا را کشف کرد، به سایر نقاط جهان آورده شد.

کریستوفر از اسپانیا برای رسیدن به هند ارمغان آورد تا ادویه جات ادویه ای مانند فلفل را به کشورش برساند.

کریستوفر نه تنها آمریکا را با هند اشتباه گرفت بلکه فلفل سیاه را نیز فریب داد.

این است که نام “فلفل چیلی” را به دست آورد. او فلفل چیلی را به اسپانیا فرستاد که در آنجا ادویه بسیار مشهور شد.

چیلی به بقیه کشورهای اروپایی گسترش یافت این فلفل ادویه جات ترشی جات در غذاهای اروپایی تبدیل شده است.

در سال ۱۴۹۸، واسکودا گاما ، پرتقال  به سواحل هند رسید و ادویه جات را با او به ارمغان آورد.

گیاه فلفل چیلی
گیاه فلفل چیلی

فلفل چیلی

امروزه بیش از ۴۰۰ گونه مختلف Chilies در سراسر جهان وجود دارد.

بسیاری از رایج ترین فلفل ، ارقام Capsicum annuum، از جمله کاینن، هالپینو، سررونو و فلفل تایلندی هستند.

برخی از گرمترین فلفل عبارتند از ارقام . chinense، از جمله هابنرو، کارولینای نیشکر وفلفل دلقک یا بوت ژولیکا، اگرچه tabasco یک رقم frutescens است.

وقتی فلفل توسط پستانداران مانند انسان مصرف می شود کپسایسین با گیرنده های درد در دهان و گلو ارتباط دارد که به طور بالقوه درد را از طریق رله های ستون فقرات به مغز و تالاموس جایی که گرما و ناراحتی درک می شود، تحریک می کند.

تنها 40 کالری در 100 گرم (3.5 اونس) فلفل قرمز وجود دارد .

فلفل چیلی منبع خوبی از ویتامین A، ویتامین C، ویتامین K، ویتامین B6، پتاسیم، مس و منگنز است و منبع خوبی از فیبرهای غذایی، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، آهن، منیزیم و فسفر است.

فواید فلفل چیلی
فواید فلفل چیلی

فواید فلفل چیلی

فواید سلامتی فلفل قرمز شامل بهبود عملکرد شناختی، کمک به تشکیل سلول های قرمز خون، کاهش فشار خون و جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی، به عنوان مسکن درد طبیعی عمل می کند.

پاک احتقان بینی، تسکین بیماریهای دستگاه گوارش و اختلالات، ارتقای سیستم ایمنی و حفظ چشم سالم است.

چیلی را می توان تازه یا خشک کرد و برای پودر چیلی و کباب، طرز تهیه کیک و سایر سس های تند استفاده می شود.

هند بزرگترین تولید کننده و صادر کننده چیلی جهان با ۲۵ درصد تولید کل جهان است.

روز چیلی در چهارمین فوریه در ماه فوریه جشن گرفته می شود، زیرا غذای گرم در ماه های سرد مورد نیاز است.

در حالی که کپسایسین ممکن است گوشت پستانداران را سوزاند و تحریک کند، پرندگان به طور کامل از اثرات آن ایمنی دارند.

در نتیجه، پرندگان به طور عمده مسئول کمک فلفل وحشی به خوردن آنها و دفع دانه ها می شوند.

هر آنچه که از کدو سبز باید دانست

4.6/5 ( 5 نظر )
برچسب ها

مهدی محمدپور

مهدی محمدپور هستم مدیر و تحلیلگر بخش رسانه بیتاپ , 9سال به صورت تخصصی در زمینه وب فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

یک نظر

  1. من فلفل چیلی رو خشک می کنم و بعد پودرش میکنم و از پودرش در انواع غذا ها استفاده می کنم یه مزه ی خاصی به غذا میده برای کسایی که غذا های تند دوست دارن توصیه می کنم که امتحان کنن .

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن