آشپزیمربا و ترشیجات

آموزش درست کردن خیارشور خوشمزه و لذیذ

خیارشور یکی از پر طرفدارترین ترشیجات ما ایرانی ها به شمار می آید که همراه با غذا استفاده میشود. خوشمزه شدن خیارشور بستگی به شما خانوم های آشپز دارد که چه میزان دقت لازم را صرف آن کنید.

خیار شور خشمزه را من ۴ سال هست استفاده میکنم هرسال هم خیارشورها عالی شدند و داخل خیار شور ها هم هیچ آب نمیره

آموزش درست کردن خیارشور

خیارشور خانگی
خیارشور خانگی

موادلازم

مواد لازممقدار نیاز
خیار۵ کیلو
آب جوشیده سرد شده۶ لیتر
نمکمقداری
سرکه۱ لیتر
سبزی خیار شور۴۰۰ گرم
سیر۱۵ حبه
فلفل سبز۴-۵ عدد

طرز تهیه خیارشور خانگی خوشمزه

در مرحله اول خیارها رو خوب بشورید و روی پارچه پهن کنین تا کاملا خشک بشود.

سبزیها را هم همینطور فقط ساقه های جعفری را یکم کوتاه کنید ترخون رو باساقه هاش استفاده میکنیم بشوید و روی پارچه پهن کنید کاملا آبش برچد و خشک. شود.

ظرفی که قراره توش خیار شور درست کنین رو بشوید و اجازه بدین کاملا خشک بشود.

فرمول کلی آب خیار شور به ازای ۱۵ واحد آب نمک (آب جوشیده سرد) یک واحد سرکه (اینجا واحد من لیوان هست) واحدتون هر ظرفی میتونه باشه (پیاله،،کاسه،،……)

خب داخل ظرف خشکی ۱۵ لیوان آب جوشیده سرد بریزین بعد ۸ الی ۱۰ قاشق غذا خوری نمک بریزین (آب نمک ملایم میخواییم) بچشین اگر لازم بود نمک رو بیشتر کنید بعد یک لیوان سرکه برزید .

آب خیارشور حاضره البته بااین مقدار ظرف ۱۰ کیلویی پر نمیشود.

مراحل درست کردن خیارشور

کف ظرف یک مقدار سبزی میریزید بعد تا نصف ظرف خیار میریزین بعد چند حبه سیر دوباره سبزی بریزین بعد فلفل بریزید تا ظرف پر بشه خیار بریزید.

البته کمی جا برای سبزی بزاریند بعد دوباره چند حبه سیر بریزید.

ظرف که با خیار وسبزی وسیر پر شد آب نمک وسرکه آماده شده رو بریزین روی خیارها

اگر آب کم بود دوباره با نسبتهای بالا برای خیارشور آب نمک وسرکه درست کنید.

آب نمک وسرکه که تا روی خیارها اومد یک ردیف دیگه سبزی بریزید.

روی سبزیها یک سوم لیوان سرکه بریزین

خیارشور خوشمزه
خیارشور خوشمزه

نکات مهم درست کردن خیار شور

نکته مهم این است که اگر میخوایین خیار شور کپک نزند وخراب نشود اولا باید درظرف کاملا محکم باشد تا هوا نرود داخل خیارشور بعدشم ظرف وخیار وسبزیها باید کاملا خشک باشد.

قاشق یاهروسیله ای که استفاده میشه کاملا خشک وتمیز باشد.

جای قرار دادن خیار شور هم تا ۶ ماه بعدش لازم نیست خیلی خنک باشد یه جای خنک خونه باشد.

سبزی ها شامل تلخون، شوید، ریحان ، جعفری میباشد که هر چقدر تلخون بیشتر باشد خومزه تر خواهد بود.

4.8/5 ( 6 نظر )
4.7/5 ( 7 نظر )
برچسب ها

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن