آشپزیغذای سنتی ایرانی

طرز تهیه دیزی سنگی خوشمزه

دیزی سنگی همان آبگوشت است که با این تفاوت که این دیزی را در ظروف سفالی مخصوص پخت میکنند که علاوه بر خاصیت مثبتش طعم خاصی نیز دارد که این دیزی را با گوشت گوسفندی با استخوان همراه با دنبه پخت میکنند که خیلی خوشمزه میباشد که همراه با پیاز و سبزی خیلی میچسبد این غذای سنتی را بیشتر در شهر های ترکی پخت میشود که ما در این بخش با طرز تهیه دیزی سنگی برای یک نفر را برای شما آموزش خواهیم داد با ما همرا باشید.

تعداد نفرات:
۱ نفر
آماده سازی:
۲۰ دقیقه
زمان پخت:
۳۰۰ دقیقه
زمان کل:
۵ ساعت و ۲۰ دقیقه

مواد لازم

  • نخود به ازای هر نفر دو مشت
  • گوشت گوسفندی با استخون به اندازه
  • دنبه یک تکه کوچک
  • رب نصف قاشق
  • سبزیجات معطر مثل ترخون و نعناع : یک قاشق
  • پیاز خرد شده : ۲ قاشق
  • سیب زمینی یک دانه متوسط

طرز تهیه دیزی سنگی

  • در مرحله اول نخود را که از شب قبل در آب خیساندید و چند بار آب نخود را عوض کردید در ته دیگ سنگی بریزید و روی آن پیاز، بعد گوشت، دنبه، فلفل و آب را اضافه کنید.
  • به این نکته حین آشپزی توجه کنید که اگر این غذای ایرانی را در دیگ سنگی درست میکنید هر مقدار آبی که می ریزید اصلا تبخیر نمی شود شاید در حد یکی یا قاشق. ولی اگر دیزی سنگی را در ظرفی از جنس دیگری درست می کنید بهتر است مقدار کمی بیشتر آب بریزید.
  • بعد از اینکه آب را در ظرف ریختید آن را روی حرارت خیلی ملایم برای مدت زمان حدود ۵ ساعت که‌ به خوبی پخته شود قرار بدهید و بعد چربی را از آن خارج کنید سپس آن را کوبیده و با رب، نمک، زردچوبه و سبزیجات معطر تفت بدهید.
  • اگر دنبه نداشتید بهتر است با روغن تفت بدهید بعد به دیزی اضافه کنید، اجازه بدهید یک تا دو ساعت روی حرارت بماند، در یک ساعت آخر سیب زمینی را پوست بکنید آن را ورقه ای برش زده و به دیزی سنگی اضافه کنید و در پایان با انواع ترشی و سبزی سرو کنید.
5/5 (2 نظر)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *