اطلاعات عمومیسرگرمی

تفاوت ماهی قزل آلا وحشی و پرورشی چیست؟

بحث مهمی در مورد ایمنی ماهی قزل آلا پرورشی در مقایسه با ماهی قزل آلا وحشی وجود دارد. ماهی سالمون وحشی و پرورشی از نظر تأثیرات زیست محیطی و کیفیت غذایی متفاوت است.در این مقاله ماهی قزل آلا وحشی با ماهی قزل آلا پرورشی مقایسه شده و تفاوت بین آنها از جمله محیط و رژیم غذایی آنها مورد بحث قرار می گیرد.

ماهی قزل آلا ماهی بسیار محبوبی است که میلیون ها نفر در سراسر جهان آن را می خورند. به دلیل محبوبیت آن ، بسیاری از ماهی های قزل آلا اکنون از مزارع پرورش ماهی به جای طبیعت وحشی تأمین می شوند.
روغن کلزا و کانولا چیست و مزایای این روغن اساسی

فرق بین ماهی قزل آلا وحشی و پرورشی

خوردن ماهی های چرب مانند ماهی قزل آلا هر هفته فواید سلامتی دارد. دستورالعمل های رژیم غذایی آمریکایی ۲۰۱۵-۲۰۲۰ توصیه می شود هر هفته 8 اونس غذای دریایی بخورید

ماهی قزل آلا منبع بسیار خوبی از:

در زیر تفاوت های ماهی قزل آلا پرورشی و وحشی را بررسی می کنیم.

تفاوت های ماهی قزل آلا وحشی و پرورشی

۱- شرایط زندگی ماهی آزاد وحشی و پرورشی

ماهی قزل آلا پرورشی ، ذخایر ماهی است که در قلم های توری نگهداری می شود. کشاورزان تولید مثل را کنترل می کنند ، به آنها غذا می دهند و در صورت نیاز دارو تهیه می کنند . گاهی اوقات ، قلم ها بسیار شلوغ هستند و ماهی قزل آلا نمی تواند خیلی دور شنا کند.

صید بی رویه ذخایر ماهی در جهان منجر به افزایش پرورش ماهی شده است. پرورش ماهی قیمت ماهی را نیز پایین می آورد.

ماهی سالمون وحشی در توده های بومی آب خود زندگی و تولید مثل می کند. انسان هیچ کنترلی بر تولید مثل ، تغذیه و سلامتی خود ندارد. ماهی قزل آلا وحشی در فواصل طولانی بدون محدودیت شنا می کند.

آلاینده های محیطی و شیمیایی بر ماهی قزل آلا وحشی و همچنین ماهی قزل آلا پرورشی تأثیر می گذارند.

تفاوت ماهی قزل آلا مزرعه با ماهی وحشی چیست

۲- اختلافات تغذیه ای

به طور معمول، ماهی قزل آلا وحشی کمتر کالری ، چربی اشباع و ویتامین های A و D از ماهی قزل آلا پرورشی اما حاوی پروتئین بیشتر.

در هر دو ماهی سالمون وحشی و پرورشی ، محتوای امگا ۳ بسته به آنچه ماهی قزل آلا می خورد متفاوت خواهد بود.

طبق یک بررسی در سال ۲۰۱۷ ، ماهی های آزاد پرورش یافته دارای مقادیر بیشتری اسیدهای چرب امگا ۶ نسبت به ماهیان وحشی هستند. ماهی سالمون پرورشی و ماهی وحشی دارای مقادیر قابل مقایسه ای از یک اسید امگا ۳ به نام EPA بودند ، اما ماهیان آزاد دارای مقادیر کمتری از اسید امگا ۳ DHA نسبت به ماهیان وحشی بودند.

طبق وزارت بهداشت وزارت امور خارجه واشنگتن ، “فیله های ماهی آزاد پرورشی به اندازه ماهی های وحشی دارای اسیدهای چرب امگا ۳ می باشند زیرا ماهی های پرورش یافته چرب تر از ماهی های وحشی هستند.”

امگا ۳ برای موارد زیر مهم است:

  • عملکرد مغز
  • بینایی
  • تولید اسپرم
  • تولید انرژی
  • کاهش التهاب

ماهی سالمون پرورشی و ماهی وحشی حاوی برخی ترکیبات هستند که برای بدن مفید نیستند. زیرا ماهی قزل آلا می تواند برخی از مواد شیمیایی و آلاینده ها را از طریق رژیم غذایی و محیط اطراف جذب کند.

این ماهی‌ها را نخورید!

۳- تفاوت در رنگ

به دلیل رژیم غذایی ممکن است رنگ ماهی سالمون وحشی و پرورشی متفاوت باشد .

ماهی قزل آلا وحشی مقدار زیادی کریل ، خرچنگ و میگو می خورد . این صدف های دریایی حاوی کاروتنوئیدی به نام آستاگزانتین هستند که به ماهی آزاد رنگ صورتی و قرمز کم رنگ می بخشد .

گاهی اوقات ماهی قزل آلا وحشی به دلیل نحوه فرآوری آستاگزانتین سفید است.

آستاگزانتین یک آنتی اکسیدان و ضد التهاب قوی است که برای سلامت عمومی ماهی ضروری است. پرورش دهندگان ماهی ماهی را با غذاهای گلوله ای حاوی نسخه مصنوعی آستاگزانتین تغذیه می کنند. نسخه مصنوعی آستاگزانتین به اندازه نسخه طبیعی آن قوی نیست اما همچنان مفید است.

هیچ یک از نسخه های طبیعی و مصنوعی آستاگزانتین برای انسان سمی نیستند.

قزل‌آلای پرورشی سالم‌ تر است یا وحشی

۴- آلاینده های آلی پایدار (POP)

طبق مقاله ای در دیابت و سندرم متابولیک ، POP ها مواد شیمیایی آلی ساخت بشر هستند که تجزیه آنها مدت زمان طولانی می برد. POPs می تواند در بافت های حیوانی جمع شود. ماهی های چرب می توانند حاوی مقادیر زیادی POPs باشند. حال تفاوت ماهی قزل آلا وحشی و پرورشی را بیشتر مطالعه کنید.

POP ها به این موارد نیز شناخته می شوند:

  • مداوم ، تجمع زیستی و سمی (PBT)
  • ریز آلاینده های آلی سمی (TOMP)

POPs شامل موارد زیر است:

  • آفت کش ها
  • داروسازی
  • مواد شیمیایی صنعتی

همان مقاله بیان می کند که POPs می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در انسان افزایش دهد. POPs این عمل را با تأثیر بر انسولین انجام می دهد . انسولین قندهای خون بدن را کنترل می کند.

POPs همچنین ممکن است باعث مسمومیت عصبی شود . سمیت عصبی ممکن است خطر ابتلا به بیماری پارکینسون و آلزایمر را افزایش دهد .

یک مطالعه اخیر نشان داد که ماهی قزل آلا در اقیانوس اطلس وحشی حاوی سطح بالاتری از POP نسبت به ماهی قزل آلا پرورشی است. این ممکن است به این دلیل باشد که محیط آنها کنترل نشده و به دلیل آلاینده های موجود در اقیانوس ها است.

مطالعه به دنبال در پرورشی ماهی قزل آلا نروژی آتلانتیک یافت سطح برخی از آلاینده ها و آفت کش کاهش شد.

به نظر می رسد که ماهی قزل آلا پرورشی ممکن است POPs کمتری نسبت به ماهی قزل آلا وحشی داشته باشد. با این حال ، این به نوع آرد ماهی که ماهی قزل آلا پرورشی می خورد بستگی دارد. براساس گروه کاری محیط زیست (EWG) ، در سال ۲۰۰۳ ماهی پرورش یافته در مزرعه حاوی ۵-۱۰ برابر POP به نام بی فنیل پلی کلرینه (PCB) نسبت به ماهی قزل آلا وحشی بود.

در صورت انتخاب ماهی قزل آلا پرورشی ، یافتن منبعی معتبر ، مسئول و دارای پایداری مفید است.

خواص ماهی سالمون و تفاوت های آن با ماهی قزل آلا

۵- فلزات سنگین

فلزات سنگین مانند جیوه می تواند ایجاد اکسیداتیو استرس در بدن انسان است. استرس اکسیداتیو می تواند به سلول ها آسیب برساند ، که به نوبه خود می تواند باعث ایجاد انواع شرایط سلامتی شود.

سایر فلزات سنگین ماهی شامل موارد زیر است :

  • آرسنیک
  • کادمیوم
  • رهبری
  • سیاره تیر

یک مطالعه نشان داد که ماهی سالمون آتلانتیک وحشی بیش از ماهی آزاد اقیانوس اطلس دارای جیوه است.

تمام ماهی های سالمون دارای مقداری سطح جیوه در بافت های خود هستند. امگا ۳ موجود در ماهی قزل آلا ممکن است به جلوگیری از صدمه دیدن جیوه کمک کند.

تفاوت های ماهی قزل آلا وحشی و پرورشی

۶- داروهای حیوانات

پرورش دهندگان ماهی گاهی آنتی بیوتیک های ماهی قزل آلا و داروهای حیوانی را برای سالم نگه داشتن آنها می دهند. برخی افراد این نگرانی را دارند که استفاده از آنتی بیوتیک می تواند مقاومت آنتی بیوتیکی انسان را افزایش دهد.

در مقایسه با ماهیان پرورش یافته ، ماهیان وحشی کمتر در معرض داروهای حیوانی قرار دارند.

انتخاب ماهی قزل آلا وحشی مطمئن ترین گزینه برای افرادی است که نگران خوردن داروهای حیوانی هستند.

راه های تشخیص ماهی قزل آلا پرورشی با وحشی

۷- نگرانی های زیست محیطی و رفاهی حیوانات

نگرانی های دیگر شامل تأثیر ماهی قزل آلا پرورشی در آبراه های محلی است. ماهی سالمون وحشی در اکوسیستم طبیعی آنها جای می گیرد و آلودگی محیط زیست را افزایش نمی دهد.

مزارع پرورش ماهی می توانند در معرض خطر آلودگی باشند ، خصوصاً اگر در مناطق کم فعلی واقع شده باشند. به این دلیل که آلودگی ناشی از فضولات ماهی و خوراک های خورده نشده می تواند به اکوسیستم محلی وارد شود و زیستگاه های زیر قلم های تور را آلوده کند.

وقتی در مناطق با جریان زیاد قرار می گیرد ، زباله ها توسط آب پراکنده می شوند.

برخی از پرورش دهندگان ماهی ، مزارع خود را با ماهی سالمونی تهیه می کنند که بومی منطقه نیستند. در صورت فرار ماهی ها این امر می تواند مشکلاتی ایجاد کند.

ماهی سالمون فراری برای تهیه غذا و تولید مثل با گونه های محلی رقابت می کند. ماهی سالمون فراری می تواند بیماری و انگلی را نیز معرفی کند .

شدت پرورش ماهی نیز نگران کننده است. پرورش ماهی با شدت زیاد به منظور سود بیشتر منجر به ازدحام بیش از حد می شود که می تواند منجر به افزایش بیماری شود.

از نظر اخلاقی و زیست محیطی ، ماهی سالمون وحشی بهترین گزینه هنگام ماهیگیری پایدار است.

چگونه تفاوت را تشخیص دهیم

ماهی سالمون پرورشی حاوی چربی بیشتری نسبت به ماهی قزل آلا وحشی است. چربی ممکن است قابل مشاهده باشد ، و ماهی قزل آلا پرورشی ممکن است شکل گردتری نسبت به ماهی قزل آلا وحشی داشته باشد.

ماهی آزاد وحشی فصلی است و فقط در تابستان موجود است. رنگ آنها ممکن است از تنوع بیشتری برخوردار باشد زیرا رژیم غذایی متفاوتی نسبت به ماهی قزل آلا پرورشی دارند.

متأسفانه ، همیشه نمی توان با خواندن برچسب های بسته بندی ، تفاوت بین ماهی قزل آلا وحشی و پرورشی را تشخیص داد. سازمان Oceana ، دریافت که ۴۳ درصد از رستوران ها و مغازه هایی که آنها از نظر ماهی سالمون نامناسب بررسی کرده اند.

نتیجه

قضاوت در مورد اینکه آیا ماهی سالمون پرورشی برای خوردن غذا ایمن است ، دشوار است. سطح آلاینده های موجود در ماهی قزل آلا پرورشی از مکانی به مکان دیگر متفاوت است و به رژیم غذایی آنها بستگی دارد.

قرار گرفتن در معرض آلاینده ها هنوز برای ماهی قزل آلا وحشی خطرناک است ، اما مطالعات ممکن است همیشه سطح خطر را درک نکند.

به طور معمول ، ماهی قزل آلا از نظر غذایی از نظر غذایی بهتر است و ماهی قزل آلا با ماهی پایدار تأثیر کمتری بر محیط دارد.

ماهی سالمون وحشی و پرورشی هر دو برای خوردن بی خطر هستند و منابع عالی مواد مغذی هستند.

مهدی محمدپور

مهدی محمدپور هستم مدیر و تحلیلگر بخش رسانه بیتاپ , 9سال به صورت تخصصی در زمینه وب فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *