آشپزیبیتاپشیرینی

طرز تهیه شیرینی کرکی برای عید

حالت شب

شیرینی کرکی یا شیرینی بهشتی ، از جمله شیرینی های ناب و خوشمزه است که برای عید سرو میشود. از نکات قوت این شیرینی خوش طعم بودن آن، مدت ماندگاری بالا، تهیه و پخت آسان آن است. این بار از رسانه بیتاپ بخش شیرینی پزی، خدمت شما مخاطب گرامی هستیم تا پخت شیرینی کرکی برای عیدتان را آموزش دهیم.

قطعا شیرینی بهشتی انتخاب خوبی برای مجالس عید خواهد بود. این شیرینی سنتی با طعم و مزه خاص خود دوستار خیلی از مردمان ایران زمین است که اغلب در عید ها مجالس سرو میشود. شما عزیزان میتوانید نحوه سبزه کردن برای عید را نیز یاد بگیرد.

شیرینی کرکی
شیرینی کرکی

چندی در مورد شیرینی

شیرینی کرکی مخصوص شهر زیبای نائین اصفهان است و اکثرا به عنوان شیرینی عید در هر خانه ای به وفور پیدا میشود. این شیرینی همانند شیرینی کشمشی طرفداران خاصی در کشور عزیزمان دارد.

یکی از ویژگی های خاص این شیرینی در پخت، استفاده از انواع آردهای مختلف از جمله آرد گندم، آرد برنج و آرد نخودچی است.

این شیرینی به اسم های شیرینی کرکی یا بهشتی یا نخودچی در منطقه اصفهان مشهور است.

شیرینی عید
شیرینی عید

طرز تهیه شیرینی کرکی یا شیرینی بهشتی

مواد لازم:

مواد لازممقدار لازم
آرد گندم۲۵۰ گرم
آرد برنج۱۵۰ گرم
آرد نخودچی۱۵۰ گرم
روغن‌جامد یا روغن قنادی۲۲۵ گرم
پودر هل۱/۲ قاشق چایخوری
پودر قند۱۷۵ گرم
پودر پسته یا تخم خرفهبرای تزئین
شیرینی عید
شیرینی عید

طرز تهیه شیرینی کرکی

  1. پودر قند را الک کرده و داخل روغن خود بریزید و به مدت ۵ دقیقه با دور تند همزن هم بزنید تا مخلوط کرم مانند ایجاد شود. شیرینی
  2. آرد گندم، آرد برنج و آرد نخودچی را با هم مخلوط و الک کنید و‌ هل را به آن اضافه کنید.
  3. مخلوط آرد ها را به مخلوط پودر قند و روغن خود که حالت کرمی پیدا کرده است اضافه کنید.
  4. مخلوط به دست آمده را خوب هم بزنید تا مخلوطی نرم و خمیر مانند ایجاد شود.
  5. خمیر موجود را داخل یک کیسه فریزر تمیز قرار داده و به مدت ۴ ساعت به آن دست نزنید تا خمیر استراحت کرده و آماده بشود.
  6. کف سینی را چرب کرده و یک کاغذ روغنی داخل سینی پهن کنید. شیرینی کرکی
  7. بعد از ۴ ساعت استراحت خمیر آن را بیرون آورده ، و گلوله های کوچکی را درست کرده و در سینی فر بگذارید.
  8. معمولا چند دایره روی شیرینی بهشتی میزنن طوری که دایره ها همدیگر را قطع کنند. تزئین شیرینی بهشتی قبل از پخت کاملا خلاقانه بوده و لذا کاملا در اختیار مخاطبان رسانه بیتاپ هست.
  9. روی شیرینی های عید خود را با تخم خرفه و یا پودر پسته تزئین کنید.
  10. فر را روشن کرده و روی دمای ۱۷۵ سانتی گراد تنظیم کنید تا داغ شود.
  11. سینی فر شیرینی کرکی را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا بپزد.
  12. بعد از پایان پخت شیرینی بهشتی صبر کنید تا کاملا خنک شود. بعد از خنک شدن شیرینی هارا از کاغذ جدا و به ظرف تزئین خود انتقال دهید‌.
پخت شیرینی بهشتی
پخت شیرینی بهشتی

نکات مهم در پخت شیرینی کرکی

  • اگر موقع تهیه خمیر متوجه شدید آرد ها زیاد شده اند، کمی روغن اضافه کنید تا از حالت پودری در بیایند.
  • آرد ها حتما باید با الک ریز، الک شوند.
  • خمیر را نباید مثل خمیر نان مشت و‌مال داد زیرا روغن از خمیر جدا شده و باعث خشک شدن شیرینی شما میشود.
  • میتوانید به جای روغن جامد از کره استفاده کنید. فقط دقت کنید شیرینی با کره فقط ۲ هفته قابل نگه داشتن هستند ، ولی شیرینی کرکی با روغن جامد تا ۲ ماه در ظرف در دار قابل نگه داشتن هست.
  • برای همسان شدن گلوله های خمیر میتوانید از ترازو استفاده کنید و همچنین برای شکل دادن آن می توانید از انواع قیف ها مخصوصا قیف سر شکوفه ای استفاده کنید.
  • اگر کرکی کاکائوی دوست دارید ۲ قاشق آرد را کم‌کرده و پودر کاکائو به مخلوط اضافه کنید.
  • اگر شیرینی کرکی زعفرانی دوست دارید، ۱ قاشق غذاخوری زعفران غلیظ را دم کرده و به مخلوط اضافه کنید ولی متوجه باشید که مخلوط شما یکم سفت خواهد شد و نمیتوانید قیف سر شکوفه ای را استفاده کنید و باید با دست به خمیر فرم بدهید.
  • برای تهیه آرد برنج ، برنج را به مدت ۲ روز خیس کنید و مرتب آب آن را عوض‌کنید تا باعث از بین رفتن برنج شما نشود. بعد ۲ روز آب برنج را خالی کرده و خوب بکوبید و الک‌کنید و جلوی نور خورشید قرار دهید تا خشک‌شود. بعد از خشک شدن‌چند بار الک کنید تا آرد برنجی شما آماده شود.
شیرینی کرکی برای عید
شیرینی کرکی برای عید

امیدواریم از این شیرینی زیبا لذت برده باشید و با پخت آن لحاظ شادی را در کتار خانواده سپری نمایید.

4.5/5 (11 نظر)
4.8/5 (9 نظر)
برچسب ها

رضا رسولی

رضا رسولی هستم سردبیر و طراح رسانه بیتاپ، چندین سال است به صورت حرفه ای در این حوزه فعالیت دارم. باعث خوشحالی بنده است که شما کاربر عزیز از مطالب سایت ما دیدن می نمایید.

نوشته های مشابه

‫2 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن