آشپزیپلو و چلو

آموزش پخت خورشت فسنجون همراه با نکات کلیدی و دستور پخت آسان

حالت شب

خورشت فسنجان یا فسنجون یا فسجون یکی از پر طرفدارترین خورشت های ایرانی محسوب میشود که با رب انار و گردو خوشمزه تر میشود.

فسنجون رو به شیوه های مختلف می پزند . طعم به دلنشینی دارد و شیرینی خاصی در آن موجود است .

در اینجا دستوری که میگیم یکی از روش های پخت خورشت فسنجون خوشمزه اصیل است که امیدوارم از این مطلب لذت برده باشید.

طرز تهیه خورشت فسنجان
طرز تهیه خورشت فسنجان

طرز تهیه خورشت فسنجون یا فسنجان یا فسجون

این دستو پخت برای ۲-۳ نفر میباشد

مواد لازم

مواد لازممقدار نیاز
ران مرغ۲ یا ۳ عدد
گردو آسیاب شده درشت۶ قاشق غذا خوری
پیاز۱ عدد
رب انار۲ قاشق غذا خوری
شکر بسته به ذایقه۱ قاشق غذا خوری
نمکمقداری

اگر با گوشت دیگه یا کوفته قلقلی میخوایین درست کنید در آخر دستور پخت آن را توضیح خواهم داد.

طرز تهیه خورشت فسنجان

در اولین مرحله پیاز را رنده ریز میکنیم و با گردو مخلوط کرده ، یا کلا می تونید با هم آسیاب کنید.

خوب دستورها فرق دارن اما ما اینجوری درست می کنیم . (یه عده پیاز رو تفت میدن گردو هم باهاش تفت میدن )

گردو و پیاز رو داخل قابلمه میریزیم و بهش یه لیوان آب سرد میریزیم و میگذاریم تا حوش بیاید.

حرارت باید کم باشه

برای خوشمزه شدن مدام بهش سر بزنید و بهش خیلی کم آب سرد بریزید درطول ۲ ساعت ۴ بار بهش آب سرد بریزید هر بار یک سوم لیوان این کار باعث میشه که گردوها روغن بندازند و یه جورایی شوکه بشند.

مرغ رو جدا توی یه تا به با روغن خیلی کم کمی تفت داده و داخل خورشت می اندازیم ومی گذاریم تا مرغ بپزد. نمک هم اضافه میکنیم.

اگر میخوایین با گوشت دیگه ای بپزید اونم تا همون موقع تفت بدید و به خورشت اضافه کنید اگر دیر پز هست جدا با گردوها باکمی آب نیم پز کنید بعد تفت بدین و به خورشت اضافه کنید.

برای کوفته قلقلی هم نیم ساعت آخر پخت خورشت کوفته قلقلی ها را به خورشت اضافه کنید.

بعد رب انار رو با کمی آب جوش حل کرده و اضافه میکنید.

یک مدت روی حرارت خورشت بمونه و رنگش تعغیر کند ، باز هم میزان رب انار بستگی به ذایقه تون و اینکه چه قدردوست دارید فسنجونتون تیره یا روشن بشه کاملا اختیاری هست و خودتون تنظیم کنید .

کمی شکر هم میریزید خیلی جزیی.

باز هم میگم شکر بسته به خودتون داره ، کلا فسنجونتون رو بچشین و هر جوری که دوست دارین شکر و رب انار رو بریزید.

روغن دور بشقاب از خود گردو هستش خودش روغن پس داده و خوب جا افتاده است.

اما مراحل تهیه

مقدار روغن استفاده شده
مقدار روغن استفاده شده

برای تفت گوشتی که برای خورشتتون میخوایین استفاده کنید از روغن خیلی کمی استفاده کنید.

اگه اجازه بدید روغن کاملا داغ بشه بعد گوشت را تفت بدید در این صورت روغن اصلا جذب گوشت نمیشود.

تفت دادن مرغ
تفت دادن مرغ

مرغ را در ظرف جدا و با روغن خیلی کم تفت بدید تا هر دو طرف مرغ سرخ بشود.

مرغ تفت داده شده رو به مخلوط گردو و پیاز که دوساعت جوشیده و روغن پس داده اضافه میکنید.

افزودن مرغ به گردو و رب
افزودن مرغ به گردو و رب

رب انار رو داخل آب جوش حل کرده به خورش اضافه میکنید.

خورشت رو بچشید و نمک و رب انارش را اندازه کنید اگه دوس داشتید کمی هم شکر بزنید من در این دستور یک قاشق غذا خوری شکر اضافه کردم.

مخلوط کردن رب انار
مخلوط کردن رب انار

(حالا یه سری دستورها چه طوری که مرغ رو جدا می پزند که در آخر به مواد اضافه می کنند یا نه یه سری دستورها از اول مرغ و گردو رو با هم میزارند بپزه باز براساس علاقه می تونید مرغ رو در بیارین و تکه تکه کنید و دوباره توش بندازید نه می تونین درسته بزارید.)

نکات کلیدی برای پخت خورشت فسنجان

مدت پخت این فسنجون هر چی بیشتر باشد بهتر است.

مهمترین نکته هر خورشتی به خصوص فسنجون اینه که با دمای ملایم درمدت زمان زیاد جابیفتد.

درمورد فسنجان هم یکی از نکته های اصلیش وارد کردن شوک به گردوها است.

واینکه اگه گردوی سبز استفاده کنین یعنی گردویی که کاملا نرسیده چون روغن گردو اون موقع کم هست خورشتتون روغنش کم میشود.

کلا این خورش ۳/۵ ساعت جوشید تا خوب جا افتاد.

به جای گردو میتوانید از دیگر مغزی ها نیز استفاده کنید.

کامتان شیرین

4.9/5 (8 نظر)
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن