آشپزیاختصاصیغذای سنتی ایرانی

دستور پخت قیمه نثار یک غذای سنتی لذیذ و خوشمزه

حالت شب

یکی از غذاهای سنتی شهر قزوین قیمه نثار است . در مورد سرو این غذا مخصوصا تک نفر وقتی می ریزن مواد گوشتی زیر مواد خلالی هستش معمولا . یعنی اول برنج و بعد مواد گوشتی رو وسط می ریزن و روی اون مواد خلالی طوری که موقعی که براتون میارن شما گوشت رو نمی بینین استتار شده توسط خلال ها و زیرش هست. امیدواریم از آشپزی این غذای خوشمزه لذت ببرید.

تعداد نفرات:
۳ – ۴ نفر
آماده سازی:
۲۰ دقیقه
زمان پخت:
۱۰۰ دقیقه
زمان کل:
۱۲۰ دقیقه

مواد لازم

  • گوشت گوساله یا گوسفندی ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم
  • برنج ۳ پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • پیاز داغ ۲ تا ۳ ق غ
  • پودر هل ۱ ق چ
  • گلاب ۱ ق غ
  • دارچین ۱ ق چ
  • آب لیمو ۱ ق م
  • نمک و زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
  • رب گوجه ۱ تا ۲ ق غ
  • زرشک ۳ تا ۴ ق غ
  • خلال پسته ۲ ق غ
  • خلال بادام ۲ ق غ
  • خلال پرتقال ۲ تا ۳ ق غ
  • کره یا روغن به میزان لازم

طرز تهیه قیمه نثار

  • یه پیاز رو خرد کردم داخل قابلمه پیاز رو همراه با گوشت و زردچوبه و فلفل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت دادم . بعد رب رو اضافه کردم و مقداری تفت دادم و آب در حد یک و نیم لیوان ریختم و درش رو گذاشتم تا بپزه .
  • بسته به نوع گوشت و اینکه از کدوم قسمت استفاده بشه تایم پخت فرق می کنه . آب هم زیاد ریخته نشه اگر دیدین موقع پخت آبش کمه می تونید بهش اب اضافه کنید فقط آب جوش باشه .
  • وقتی که گوشت پخت پیاز داغ، نمک ، دارچین، آب لیمو خیلی کم ، گلاب، پودر هل ، زعفران غلیظ اضافه کردم و ۱۰ دقیقه بمونه روی حرارت کافیه .
  • برای تهیه خلال های قیمه نثار خلال پرتقال رو ۵ الی ۶ بار جوشوندم . هر بار با مقداری آب سرد روی حرارت گذاشتم و بعد از جوشیدن ابش رو خارج و مجددا آب اضافه کردم تا تلخیش گرفته بشه . دفعه آخر دیگه گذاشتم بپزه وآخر شکر اضافه کردم .
  • خلال بادام و پسته رو هم از قبل خیسوندم و بعد ابش رو خارج کردم و خشک بشه، می تونید با گلاب هم خیس کنید .
  • زرشک رو هم می شوریم میزاریم خشک بشه . همچنین طرز تهیه خورش سیب و آلبالو را نیز از دست ندهید.
  • توی تابه کمی کره یا روغن، زرشک،خلال پرتقال،خلال بادام ،خلال پسته ( و در صورت تمایل می تونید شکر بریزین.
  • برنج رو هم که کته یا دمی هر طور دوست دارید من کته پختم . بعد از پخت مقداری رو با زعفران مخلوط کردم و با خلال ها مخلوط کردم .

این غذای خوشمزه را در مهمانی ها و مجالس خود بپزید و لذت ببرید.

5/5 (3 نظر)
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن