آشپزیغذای سنتی ایرانی

طرز تهیه کله جوش خوشمزه

حالت شب

کله جوش یکی از غذا های خوشمزه و مقوی و سنتی ایرانی است که طعم خاصی دارد که این غذا با کشک یک عطر فوقلاده ای دارد که سرشار از کلسیم و پروتئین میباشد که اغلب در بلوچستان و همدان و اصفهان پخت میشود که اکثرا به شهر های دیگر نیر رواج پیدا کرده است .

تعداد نفرات:
۴-۵ نفر
آماده سازی:
۱۰ دقیقه
زمان پخت:
۲۰ دقیقه
زمان کل:
۳۰ دقیقه

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم برای کله جوش
  • گردو ۵ عدد
  • کشک ۲۰۰ گرم
  • آرد ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز ۲ عدد
  • نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
  • آب ۴ لیوان
  • زردچوبه.نمک.فلفل مقدار لازم

طرز تهیه کله جوش

  • در مرحله اول پیاز ها را پوست کنده و در مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی و نرم شود تا یک پیاز داغ خوشرنگ بدست بیاید و بعد گردو ها را خرد کرده و با پیاز داغ تفت دهید تا گردو ها هم نرم شوند.
  • گوشت چرخ کرده را درون کاسه ای بریزید و نمک و فلفل اضافه کنید ، کمی گوشت را ورز دهید و با دست گلوله های کوچکی از گوشت درست کنید سپس گوشت های قلقلی را در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
  • قابلمه ای را روی حرارت متوسط قرار دهید و درون ان ۴ لیوان آب ، آرد ، مقداری زردچوبه ، نمک و فلفل بریزید و بگذارید به جوش بیاید ، پس از اینکه به جوش امد کشک را نیز اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط نمائید.
  • پس از ۱۰ دقیقه که مواد جوشید میتوانید پیاز داغ ، مغز گردوها و گوشت های قلقلی سرخ شده را اضافه کنید ، در انتها نیز نعنا را بریزید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه دیگر نیز مواد بجوشند سپس کله جوش را از روی حرارت بردارید و در ظرف مناسبی بریزید و بهمراه نان سرو کنید.

نکته ها :

  • میتوانید از مقداری سیر نیز استفاده کنید
  • مقدار کشک را میتوانید بنابر سلیقه تان کمتر یا بیشتر کنید
  • استفاده از گوشت در این غذا اختیاری میباشد.
5/5 (2 نظر)
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن