آشپزیدسرها

طرز تهیه مسقطی قالبی خوشمزه و مجلسی

حالت شب

در این بخش از شیرینی پزی با یکی دیگر از دسر های خوشمزه از رسانه بزرگ بیتاپ با شما هستیم با مسقطی قالبی که این دسر به صورت قالبی درست می شود که هم مجلسی و هم خوشمزه برای مهمان های خوبتون مورد پزیرایی قرار میگیرد که در بخش قبلی با مسقطی انار مخصوص شب یلدا آشنا شدیم و آن را درست کردیم.

مسقطی یک دسر فوقولاده خوشمزه و سنتی که مخصوص لار در شیراز میباشد که این باعث شده که همه آن را به مسقطی شیرازی بشناسند که این ی نوعی از حلوا میباشد که مواد اولیه آن نشاسته و شکر و گلاب و دیگر مواد میباشد که در پایین طرز تهیه این دسر شیرینی خوشمزه برای شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

حتما از جاهای دیدنی شیراز همچنین ارامگاه سعدی شیرازی دیدن فرمایید و از کلم پلو شیرازی و حتی فالوده شیرازی مخصوص میل فرمایید.

همچنین میتوانید از طرز تهیه دسر سوپانگل اصیل ترکی مخصوص ترکیه دیدن فرمایید و از پخت آن لذت ببرید.

تعداد نفرات:
۵-۱۰ نفر
آماده سازی:
۲۰ دقیقه
زمان پخت:
۳۰ دقیقه
زمان کل:
۶۰ دقیقه

مواد لازم

  • نشاسته گل : ۲۰۰ گرم برای مسقطی قالبی
  • شکر : ۴۰۰ گرم
  • گلاب : نصف پیمانه
  • روغن جامد آب شده : ۱۰۰ گرم
  • دانه هل : ۱۵ عدد
  • خلال بادام بو داده شده : ۱۰۰ گرم
  • زعفران دم کرده : ۴ قاشق
  • باتکا ( گلوکز ) سفید : ۸ قاشق
  • پودر پسته : دو چارم پیمانه

طرز تهیه مسقطی قالبی

  • در مرحله اول نشاسته و آب را درون ظرفی مخلوط میکنیم و خوب هم میزنیم تا اثری از نشاسته نباشد و خوب حل شده باشدو بعد از حل شدن مایع را از صافی رد میکنیم تا باقی نشاسته که حل نشده در صافی باقی بماند.
  • مایع را درون ظرفی استیل یا لعاب دار میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم و کم کم هم میزنیم تا غلیظ شود و جوش آید در این زمان شکر و باتکا را به مداذ اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم تا مایع غلیظ شود.
  • زعفران ، هل ، گلاب ، خلال بادام را به مواد اضافه میکنیم و خوب بهم مبزنیم تا مایع به غلظت مناسب برسد ( تا جایی که وقتی قاشق را درون خمیر هم میزنیم رد قاشق جا بماند )
  • سپس روغن را اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا خمیر کل روغن را هضم کند و اثری از روغن باقی نماند و بعد با مقداری روغن قالب را خوب چرب میکنیم و مایع مسقطی را درون قالبی که چرب شده میریزیم و با قاشق یا صاف کن روی مسقطی را صاف میکنیم.
  • در آخر روی آن را با پودر پسته تزئین میکنیم و به مدت یک شب درون یخچال قرار میدهیم تا خووب خنک شود.
  • حال مسقطی ما اماده شده و به شکل های مخطلف برش دهید و آن را درون ظرفی چیده و میل کنید.
آموزش پخت مسقطی شیرازی
آموزش پخت مسقطی شیرازی

نکات کلیدی مسقطی

برای اینکه بوی نشاسته گرفته شود حتما روی حرارت خوب بپزید که اگر دیدین موقع پختن نشاسته خمیر خیلی غلیظ شد میتوانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.

باتکا نوعی شفاف کننده و نگهدارنده میباشد که هم مقدار قند کمی دارد و هم باعث میشود که تا مدتی مسقطی ما نگهداری شود که میتوانید از لوازم قنادی ها تهیه کنید.

مسقطی قالبی را میتوان به مدت یک ماه درون ظرف درب بسته نگهداری کرد.

5/5 (3 نظر)
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن