سرگرمیمطالب جالب

درباره پلاستیک موجود در غذاهای دریایی چه باید دانست ! میکروپلاستیک

قطعات کوچک پلاستیک به نام میکروپلاستیک می توانند از طریق فاضلاب به اقیانوس منتقل شوند ، جایی که حیوانات و آبزیان ممکن است آنها را مصرف کنند. با گذشت زمان ، این می تواند باعث تجمع پلاستیک های کوچک در حیواناتی یا ابزیانی شود که در نهایت به غذایی برای انسان تبدیل می شوند.پلاستیک موجود در غذاهای دریایی که به سلامتی بشر آسیب میرساند.

طبق اطلاعات پلاستیک اقیانوس ها ، بیش از 8 میلیون تن پلاستیک سالانه در اقیانوس های ما قرار می گیرد.

یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ در مورد میکروپلاستیک ها در پنج نوع مختلف از غذاهای دریایی ، در هر نمونه آزمایش شده توسط محققان ، پلاستیک یافت و نشان می دهد که میکروپلاستیک ها به محصولات غذایی ما راه پیدا می کنند. این ممکن است بر سلامت انسان تأثیر بگذارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پلاستیک موجود در غذاهای دریایی ، از جمله خطرات مربوط به سلامتی و اطلاعات بیشتر در مورد خطرات آلودگی اقیانوس ، به مطالعه ادامه دهید.

میکروپلاستیک چیست؟

قطعات بزرگتر پلاستیک تعدادی از خطرات سلامتی را برای زندگی دریا به همراه دارد ، زیرا گیاهان و حیوانات می توانند در آنها گیر کنند. با این حال ، در سال های اخیر ، محققان توجه خود را به سمت پلاستیک های کوچک نیز معطوف کرده اند.

میکروپلاستیک قطعات کوچکی از پلاستیک هستند که طول آنها کمتر از ۵ میلی متر است. اندازه کوچک آنها به این معنی است که آنها می توانند به راحتی در سراسر اقیانوس سفر کنند. ماهی ها ممکن است آنها را به عنوان غذا اشتباه بگیرند یا هنگام خوردن غذای دیگر به طور تصادفی آنها را مصرف کنند.

تکه های بزرگتر پلاستیک می توانند به میکروپلاستیک تبدیل شوند زیرا با گذشت زمان تجزیه می شوند و در اطراف اقیانوس حرکت می کنند.

برخی از تولیدکنندگان نیز ممکن است از پلاستیک های کوچک در محصولات خود استفاده کنند. به عنوان مثال ، شرکت های لوازم آرایشی و بهداشتی حدود 5 دهه پیش برای اولین بار استفاده از قطعات کوچک پلاستیک را در محصولات زیبایی آغاز کردند .

این قطعات کوچک پلاستیک در برخی از محصولات لایه بردار و خمیر دندان رایج است زیرا جایگزین ارزان تری برای مواد غیر پلاستیکی هستند.

مصرف کنندگان می توانند محصولات زیبایی خود را با جستجوی مهره های کوچک روی برچسب یا استفاده از برنامه Beat the Microbead بررسی کنند . شایان ذکر است که ایالات متحده استفاده از دانه های میکرو در محصولات آرایشی و بهداشتی و بهداشتی را در سال ۲۰۱۵ ممنوع کرده است.

چرا پلاستیک در غذاهای دریایی موجود است ؟ 

میکروپلاستیک ها به دلیل وجود مقدار زیادی از آنها در اقیانوس ، در غذاهای دریایی بسیار شیوع دارند.

تحقیقات به طور مداوم میکروپلاستیک را در طیف گسترده ای از حیوانات ، هم در اقیانوس ها و هم در رودخانه هایی که به اقیانوس ها تغذیه می کنند ، پیدا می کند. به عنوان مثال ، یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ روی دو گونه ماهی در رودخانه نشان داد که ۱۰۰٪ این ماهی ها در بدن خود پلاستیک های ریز پلاستیکی دارند.

پلاستیک ها و به خصوص پلاستیک های کوچک می توانند از زنجیره غذایی عبور کنند. هرچه حیوان به بالای زنجیره غذایی نزدیکتر باشد ، احتمال خوردن مقدار زیادی میکروپلاستیک بیشتر است.

این اتفاق می افتد زیرا حیوانات کوچکتر پلاستیک می خورند ، سپس حیوانات بزرگتر آن حیوانات را می خورند و حیوانات بزرگتر دوباره آن حیوانات را می خورند ، همه اینها باعث می شود که سطح میکروپلاستیک تجمع یابد.

سپس انسان ها ، در راس زنجیره غذایی ، ممکن است حیوانات آلوده به پلاستیک را بخورند.

هیچ راهی برای از بین بردن پلاستیک های کوچک میکروپلاستیک از طریق حیوان وجود ندارد و منبعی از غذاهای دریایی وحشی وجود ندارد که بتواند تضمین کند محصولات آنها به هیچ وجه حاوی پلاستیک میکروپلاستی نیستند.

آیا خوردن غذاهای دریایی آلوده به پلاستیک خطرات بهداشتی دارد؟ 

محققان هنوز به طور کامل از تأثیرات مصرف غذاهای دریایی آلوده به پلاستیک بر سلامت انسان اطلاع ندارند. برای درک کامل اثرات پلاستیک میکروپلاس ممکن است دهه ها طول بکشد ، زیرا برخی از آنها ممکن است تجمعی باشند ، فقط بعد از چندین سال ظاهر می شوند.

همچنین کنترل مطالعات مربوط به تأثیرات میکروپلاستیک دشوار است ، زیرا ممکن است افراد در معرض میکروپلاستیک از منابع دیگر به جز غذاهای دریایی باشند.

سازمان غذا و دارو (FDA) هنوز یک دستورالعمل یا محدودیت در مورد مصرف بسیاری از منابع میکروپلاستیک ایجاد نکرده است ، بنابراین میزان آلودگی در انواع مختلف غذاهای دریایی ممکن است متفاوت باشد.

پلاستیک موجود در غذاهای دریایی در اقیانوسها

برخی از اثرات احتمالی خوردن غذاهای دریایی آلوده به میکروپلاستیک عبارتند از :

  • استرس اکسیداتیو: این عدم تعادل بین آنتی اکسیدان ها و آسیب رساندن به رادیکال های آزاد در بدن است. این ممکن است پیامدهای گسترده ای برای سلامتی فرد داشته باشد ، از جمله افزایش خطر ابتلا به مشکلات جدی بهداشتی ، مانند سرطان و حمله قلبی.
  • اثرات نوروتوکسیک : قرار گرفتن در معرض پلاستیک ممکن است به سلولهای عصبی آسیب برساند و خطر ابتلا به سلامت مغز مانند زوال عقل را افزایش دهد.
  • اختلال غدد درون ریز : پلاستیک ممکن است یک اختلال غدد درون ریز باشد ، به این معنی که می تواند نحوه عملکرد سیستم غدد درون ریز و هورمون های کنترل شده را تغییر دهد. این می تواند بر باروری ، رفتار و سلامت کلی تأثیر بگذارد.
  • آسیب تیروئید: قرار گرفتن در معرض ریز پلاستیک ها ممکن است به تیروئید آسیب برساند . تیروئید چندین عملکرد مهم را تنظیم می کند و در کنترل هورمون های موثر بر باروری نقش دارد.
  • سرطان: قرار گرفتن در معرض پلاستیک نیز ممکن است خطر سرطان را افزایش دهد. این ممکن است به دلیل اثرات مستقیم قرار گرفتن در معرض پلاستیک مزمن یا به دلیل اشکال دیگری که پلاستیک ها می تواند ایجاد کند ، رخ دهد. به عنوان مثال ، استرس اکسیداتیو یک عامل خطر برای سرطان است.

ماهی های پرورشی همیشه حاوی پلاستیک های ریز نیستند ، به ویژه هنگامی که محیط پرورش به خوبی کنترل شود. با این حال ، تعدادی از مطالعات میکروپلاستیک را در غذاهای دریایی پرورشی پیدا کرده اند.

آلودگی اقیانوس ها 

پلاستیک دلیل اصلی آلودگی اقیانوس ها است. این تا حدودی به دلیل محکم بودن آن به عنوان یک ماده است. به طور خاص ، به راحتی از بین نمی رود ، به این معنی که قطعات بزرگ پلاستیک می توانند برای سالهای زیادی در اقیانوس باقی بمانند.

نیمی از ۳۰۰ میلیون تن پلاستیک تولید شده سالانه فقط برای یکبار مصرف استفاده می شود ، این بدان معناست که احتمالاً در یک محل دفن زباله قرار دارد و در نهایت ممکن است به اقیانوس سفر کند. یک مقاله در سال ۲۰۱۵ نشان می دهد که حدود 80٪ پلاستیک های اقیانوس از خشکی تهیه می شود ، اما نویسندگان همچنین می گویند که این اثبات نشده است.

همچنین توجه به این نکته مهم است که پلاستیک های ریز موجود در غذاهای دریایی تنها یک قسمت کوچک از دلیل آلودگی شدید اقیانوس های ما است.

علاوه بر آلودگی غذاهای دریایی ، ذرات پلاستیکی موجود در اقیانوس می تواند باعث آسیب رساندن و از بین بردن حیوانات دریایی شود و در نتیجه سیستم های اکوسیستم و زنجیره های غذایی را مختل کرده و منجر به انقراض بالقوه در طول مسیر شود.

مردم در حدود 1 از ۳ گونه پستانداران دریایی در برخی مراحل در پلاستیک گیر کرده اند و تقریباً ۹۰٪ پرندگان دریایی دارای ذرات پلاستیکی در معده خود هستند.

پلاستیک تنها شکل آلودگی موجود در اقیانوس ها نیست. بسیاری از آلاینده های دیگر می توانند به حیوانات آسیب برسانند ، مواد غذایی را آلوده کرده و اکوسیستم ها را از بین ببرند.

عوامل بوجود آمدن پلاستیک موجود در غذاهای دریایی

این موارد عبارتند از:

  • کود حاصل از رواناب آب
  • روغن حاصل از نشت روغن
  • سایر مواد شیمیایی سمی که شرکت ها یا افراد به اقیانوس می ریزند ، از طریق تصادفات وارد اقیانوس می شوند یا از رواناب آب به اقیانوس می روند

برای محافظت از سلامت انسان و نجات این میلیونها گونه که در اقیانوسهای ما زندگی می کنند و از آنها تغذیه می کنند ، کارهای زیادی باید انجام شود.

خلاصه 

میکروپلاستیک ها ممکن است برای سلامتی انسان بسیار مضر باشند. یکی از مهمترین نگرانیهای طرفداران بهداشت عمومی این است که محققان هنوز از تأثیرات این مواد شیمیایی و یا اینکه آیا سطح مطمئنی برای مصرف وجود ندارد ، اطلاعی ندارند.

از آنجا که حتی غذاهای دریایی پرورشی نیز گاهی اوقات می توانند از پلاستیک های ریز استفاده کنند ، حذف این آلاینده از رژیم غذایی انسان در حالی که هنوز غذای دریایی می خورید ممکن است غیرممکن باشد.

افرادی که نگران پلاستیک های کوچک در غذای خود هستند می توانند در مورد آنها با یک پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنند ، که ممکن است بتواند توصیه هایی را برای جبران خطر یا کمک به جایگزینی غذاهای دریایی در رژیم غذایی ارائه دهد.

زهرا پورنظم

پور‌ نظم هستم تحلیلگر و نویسنده. بیشتر اوقات‌ مشغول مطالعه هستم. عاشق عکاسی ، آشپزی و هنر های بانوان خوشحالم که در جمع بیتاپی ها هستم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *