اختصاصیاطلاعات عمومیسرگرمی

آشنایی با خواص شگفت انگیز انجیر

در بخش سلامت خانواده رسانه ی بیتاپ با معرفی خواص شگفت انگیز میوه و بخش های مختلف انجیر در خدمت شما دوستان عزیز هستیم. ما را همراهی کنید. و در پایان نظرات خود را با ما در میان بگذارید

کلیات گیاه شناسی انجیر

درخت انجیر از زمان های بسیار قدیم وجود داشته و از این استفاده زیادی می شده است. درخت انجیر بومی آسیای غربی و کشور های مدیترانه است و از آنجا به عربستان سوریه برده شده است. حدود ۸۵٪ از محصول انجیر به صورت خشک به بازار عرضه می شود زیرا انجیر رسیده زود خراب می شود. انجیر درختی است با برگ های پنجه ای به رنگ سبز خاکستری که بلندی آن تا شش متر می رسد. در مقابل سرمای شدید مقاومت ندارد بنابراین در مناطق معتدله و گرمسیر کشت می‌شود. درخت انجیر معمولا از سال چهارم شروع به میوه دادن می کند و تا سن بیست سالگی میوه می دهد.

ترکیبات شیمیایی انجیر

انجیر میوه مغذی و خوش طعمی است، دارای مواد قندی،مواد ازته، پروتئین ، کلسیم ، فسفر، سدیم ، پتاسیم،چربی، مواد معدنی، آمینو اسید، آنزیم های مختلف و کاروتن می باشد.در برگ های آن حدود ۶\۰٪ مواد تلخی مانند : فیکوسین و برگاپتین وجود دارد. شیره سفیدی که با شکستن شاخه های درخت انجیر و یا از میوه نارس آن خارج می شود بسیار سمی است و اگر بر روی پوست زده شود سلول ها را از بین برده و می کشد .برگ های انجیر دارای گلیکوزیدروتین می باشد.

خواص دارویی انجیر

خواص شگفت انگیز انجیر همراه با خواص دارو.یی خواص برگ شیره
خواص شگفت انگیز انجیر همراه با خواص دارو.یی خواص برگ شیره

انجیر از نظر طب قدیم ایران طبیعت گرم و تر دارد. انجیر تعرق بدن را زیاد می کند و ادرار اور است. حرارت بدن را کاهش می دهد. چاق کننده است و برای آن هایی که می خواهند وزن اضافه کنند بسیار مفید است. بدین منظور می توان آن را با شیر سویا مخلوط کرده و بین غذا ها خورد. میوه انجیر برای صبحانه بیسار مناسب است زیبا انرژی شما را زیاد میکند.

انجیر یبوست را برطرف می کند و یکی از بهترین میوه ها برای تمیز کردن روده بزرگ و رفع یبوست است. در قدیم برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده می کردند. جوشانده انجیر خشک درمان کننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی،کلیه، ذات الریه، ذات الجنب، سرخک، مخملک و ابله می باشد.

برای درمان ناراحتی های سینه حدود ۲۰ گرم خرما، عناب، انجیر خشک و مویز را باهم مخلوط کرده و آسیاب نموده سپس این پودر را با یک لیتر اب جوشانده تا حجم آن به نصف برسد. از این جوشانده می توان به مقدار سه فنجان در روز مصرف نمود.

خواص شیره درخت انجیر

شیره درخت انجیر طعم تلخ و سوزنده ای دارد.مسهل بسیار خوبی است. دارای دیاستاز های مختلفی است و برای نرم و ترد کردن گوشت بکار می‌رود. شیره درخت انجیر را با زرده تخم مرغ و یا روغن مخلوط کنید و روی زخم ها بگذارید، باعث التیام آن ها خواهد شد.شیره درخت انجیر را اگر به مدت چند روز روی زگیل و یا میخچه پا بگذارید آن را از بین می‌برد.

برای معالجه بیماری های پوستی مفید است.پماد شیره درخت انجیر با شنبلیله برای رفع نقرس مفید است.برای معالجه جراحت های پوستی پمادی از شیره درخت انجیر با پودر جو درست کرده و روی آن ها بگذارید.مالیدن شیره درخت انجیر بر روی سر از ریزش مو جلوگیری می کند.

خواص برگ انجیر

برگ پخته درخت انجیر ملین است.برای بر طرف کردن ورم های مختلف برگ انجیر را روی این قسمت ها بگذارید.جوشانده ساقه های جوان درخت انجیر آب اضافی را از بدن خارج می کند.برای درمان اسهال های ساده و خونریزی های مختلف از جوشانده پوست تازه درخت انجیر استفاده کنید.جوشانده برگ درخت انجیر شکم درد را برطرف می کند.

مضرات انجیر

انجیر برای کبد های ضعیف مناسب نیست و آن هابی که کبد ضعیف دارند باید انجیر را با گردو بخورند. زیاده روی در مصرف انجیر تولید نفخ شکم و اسهال کرده و برای چشم نیز مضر است.

4.9/5 ( 7 نظر )
برچسب ها

زهرا پورنظم

پور‌ نظم هستم تحلیلگر و نویسنده. بیشتر اوقات‌ مشغول مطالعه هستم. عاشق عکاسی ، آشپزی و هنر های بانوان خوشحالم که در جمع بیتاپی ها هستم.

نوشته های مشابه

یک نظر

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن