آشپزیغذای سنتی ایرانی

آموزش پخت شله زرد

حالت شب

شله زرد یکی از غذاهای آشپزی شده ای است که اغلب توسط اشخاص به عنوان نذری در محرم اربعین یا ایام خاص مذهبی پخت میشود و بسیار خوشمزه است. طرز تهیه شله زرد نذری آن چنان هم دشوار نیست فقط باید فوت و فن پخت آن را بدانیم و آموزش ببینیم.

چگونه شله زرد نذری بپزم؟

شله زرد
شله زرد

اگه توی ایام محرم توی خانواده کسی شله زرد نذری داره ,امسال خودتون کار پخت شله زرد را خیلی عالی انجام بدین.این غذای مشهور و مقوی آن چنان خوشمزه و لذیذ است که ما در لیست ۱۰۰ غذای ایرانی آن را منتشر کرده ایم.

مقداری که در دستور زیر آمده برای ۵۰ نفر پیش بینی شده است .

شماهم باتوجه به مقدار نذرتون این مقدارراکم یا زیاد کنید.

آموزش پخت شله زرد

مواد لازم:

مواد لازممقدار نیاز
برنج دانه ریز۲ کیلو
آب۴ لیتر
شکر۴ کیلو
زعفران۲ گرم
گلاب۱/۵ لیتر
خلال بادام۷۵۰ گرم
خلال پسته۱۰۰ برای تزئین
هل۵۰ گرم
دارچینبرای تزئین

طرز تهیه

برنج را از ۲۴ ساعت قبل بدون نمک خیس میکنیم. زعفران راتوی قوری بایک لیوان آبجوش دم میکنیم. پخت شله زرد : بعد آن برنج را خوب میشوریم و توی یه قابلمه بزرگ وگود با آب میگذاریم به مدت یک ساعت و نیم با حرارت کم بپزد.

در ابتدا شله زرد به ازای هرکیلو برنج ۲ لیتر آب می ریزیم و وقتی برنج خوب پخته شد اگر غلیظ بود به مقداری که رقیق نشود آب اضافه میکنیم. هل را در توری تمیز می پیچیم و آن توری را توی برنج شله زرد می اندازیم.

این به خاطر این است که شله زرد بوی و مزه هل را به خود بگیرد ولی در آخر باید توری را از درون شله زرد بیرون بیاوریم. وقتی آب شله زرد کمتر شد و برنج نیز نرم شد باید شکر را کم کم به شله زرد اضافه کنیم.

بعد از آن نیز باید بادامها را به شله زرد اضافه کنیم. در نهایت گلاب و زعفران رو به آن اضافه میکنیم. و صبر میکنیم تا حسابی شله زرد جا بیفتد. .

طرز تهیه شله زرد مجلسی
طرز تهیه شله زرد مجلسی

از این به بعد مرتب باید شله زرد را هم زد. چون در غیر اینصورت شله زرد ته میگیرد و همه شکرها ته نشین می شود. در آخر نیز فقط کافی است که شله زرد را در ظرف بکشید و آن را با دارچین و بادام و پسته تزئین کنید.

نکات آموزشی پخت

زعفران را کم کم به شله زرد اضافه کنید. زیرا اگر یکباره همه زعفران را به شله زرد اضافه کنیم باعث میشه که شله زرد خیلی قرمز شود.

از وقتی که شکر اضافه میکنید باید متداوما آن را هم بزنید و در موقع هم زدن حتما از دستکش استفاده کنید. چون میپره. حد المقدور از ظرف تفلون استفاده کنید. چون با اینکه من خیلی هم زدم ولی باز هم کمی چسبید.

شکر را اصولا ۲ تا سه برابر برنج باید بریزید. از نظر من سه برابر خیلی شیرین میشه و ۲ برابر کافیه . حالا اگر شما شله زرد شیرین تر دوست دارید باید برای دو کیلو برنج ۶ کیلو شکر بریزید.

طرز تهیه شله زرد
طرز تهیه شله زرد

امیدوارم از این مطلب استفاده کافی برده باشید.

4.7/5 (22 نظر)
4.6/5 (26 نظر)
برچسب ها

نوشته های مشابه

‫3 نظرها

  1. من واسه اربعین میخوام شله زرد بپزم با این طرز تهیه شله زرد بیتاپ انشالله قبول باشه

    1. نذری های همگی قبول بشه. عالیه ممنونم از آموزش خوبتون و از تیم بیتاپ به خاطر سایت عالیتون

  2. با سلام ممونم از مطالبتون که انتشار داده اید من خیلی وقته دنبال پخت شله زرد خوب و عالی بودم به خیلی از سایتا مراجعه کردم ولی اون پختی که عالی بود و نداشتم ولی الان با این دستور پخت یک شله زرد عالی و خوشمزه تونستم درست کنم ممنون از زحماتتون موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن