آشپزیسوپ ها

آش ترش مازندران

حالت شب

این غذای لذیذ به قدری خوشمزه است که ترجیح دادیم بین ۱۰۰ غذای ایرانی آن را منتشر کنیم. آش ترش مازندران جز بهترین غذاهای مقوی و خوش طعم پخت شده توسط مردم شمال است. طرز تهیه و دستور پخت این غذا زیاد هم پیچیده نیست فقط روش و اصول دارد.

چه طوری آش ترش بپزم؟

آش ترش مازندران مانند آش دوغ ارومیه لذیذ و خیلی خوشمزه است. این غذای فوق العاده و پر انرژی نه تنها خوشمزه بوده و بلکه دارای فواید خیلی زیادی برای بدن بوده است. آش ترش مازندران به دلیل استفاده از انواع گیاهان بومی برای انواع یبوست و مشکلات گوارشی فواید بیش از تصویری را دارد.

طرز تهیه آش ترش مخصوص مازندران

این آش بدلیل مزه ملسی که دارد به آش ترش معروف شده است . این آش طعم بسیار خوبی داشته و به گفته مامان عزیزم در گذشته مرسوم بوده که چند نوع سبزى گیاه اى به اضافه مى کردند. ( مثل گیاه گزنه ) به نوعی این آش خاصیت درمانی نیز داشته است.

طرز پخت آش ترش مازندران

مواد لازم :

مواد لازممقدار نیاز
باقالا۱ لیوان
لوبیا۱ لیوان
عدس۱ لیوان
برنج نیم دانه۱/۲ لیوان
سیر خرد شده۱ لیوان
چغندر۲ عدد
سبزی آش۴۰۰ گرم
شکرمقداری
رب انارمقداری

آموزش پخت آش ترش :

از شب قبل حبوبات ( باقلا ، لوبیا چیتی ، عدس ) را در ظرف های جداگانه درون آب خیس دهید و تا روز بعد چند بار آب آنها را تعویض نمائید

چغندرها را پوست بکنید و ریز خرد کنید ، سبزی های آش را نیز ریز خرد کنید. درون قابلمه ای آب فراوان بریزید سپس حبوبات ( باقلا ، عدس ، لوبیا ) و چغندر خرد شده را درون قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. تا زمانی که حبوبات بپزند ( بتوانید با دست حبوبات را له کنید ) ؛

پس از پخت حبوبات برنج نیم دانه را اضافه کنید ؛ پس از ۱۵ دقیقه سبزی های خرد شده را نیز اضافه نمائید وحرارت را کم کنید و در را باز بگذارید آش جا بیفتد. وقتی آش جا افتاد چند قاشق شکر و مقداری رب انار و نصف سیر داغ ها را اضافه کنید و ۱۵ دقیقه دیگر بگذارید بپزد. سپس درون آش را کاسه بکشید و با نصف دیگر سیر داغ تزئین کنید.

نکات پخت :

در این آش میتواند از انواع سبزی های مخصوص آش استفاده کنید اما سبزی هایی که در شمال برای این آش استفاده میشود.

عبارتند از :

  • اسفناج ۱۰۰ گرم
  • تره ۱۰۰ گرم
  • گشنیز ۱۰۰ گرم
  • جعفری ۱۰۰ گرم

میزان شکر و رب انار این آش بستگی به سلیقه و طبع شما دارد و باید تا اندازه ای اضافه شود که آش طعم ترش و شیرینی داشته باشد. بجای باقلا سبز میتوانید از لپه باقلا هم استفاده کنید که در اینصورت باید لپه باقلا را همزمان با برنج نیم دانه اضافه کنید.
نوش جان

4.8/5 (9 نظر)
4.8/5 (8 نظر)
برچسب ها

مهدی محمدپور

مهدی محمدپور هستم مدیر و تحلیلگر بخش رسانه بیتاپ , 9سال به صورت تخصصی در زمینه وب فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن